Ekspresy do kawy oparte na systemie Nescafe Dolce Gusto na dobre wtopiły się już w pejzaż naszych kuchni. Polaków urzekła nie tylko ich fantazyjna,
Żywność
Żurek i barszcz biały – jak je rozróżnić?
Ostatnio coraz rzadziej spożywamy dwuposiłkowe obiady. Przez ciągły braku czasu, co wywołuje chęć ekspresowego najedzenia się, chętnie rezygnujemy z zup, wybierając potrawy, które niegdyś
Delektuj się dobrą kawą co dnia – kompatybilne kapsułki Tchibo Cafissimo
Technologia parzenia kawa w kapsułkach jest znana od schyłku lat 70-tych i za czasem pozyskała sobie miliony sympatyków. Ten wygodny proces umożliwia przygotowanie napoju
Prozdrowotne działanie ogórków kiszonych
W sałatce warzywnej, na kanapce, w zupie czy jako surówka do drugiego dania – kwaszone ogórki w polskiej kuchni podajemy częściej niż chcielibyśmy przyznać.
Kurs gotowania dla dzieci pod okiem zawodowego szefa kuchni
Dzieci kochają uczestniczyć w kuchni – przystrajać ciastka bądź wybierać i podawać składniki. Chcesz wykorzystać fascynację Twojej pociechy? Poznaj kursy gotowania dla dzieci. Tutaj
Kwaszona kapusta – wyjątkowo zdrowa kiszonka
Wyjątkowy smak kapusty kiszonej jest znaczącą częścią polskiej kultury kulinarnej. Jest ona elementem szeregu potraw i przeciętny Polak stosunkowo często widzi ją na swoim
Cechy żywności ekologicznej
Od szybkiego rozkwitu przemysłu żywieniowego, który daje się zauważyć od zeszłego stulecia, produkty konsumowane przez nas na co dzień zaczęto standardowo nasycać przeróżnymi związkami
Smaki najlepszych kaw w domu – kapsułki do ekspresu
Wielu z nas nie wyobraża sobie śniadania bez filiżanki ciepłej, aromatycznej kawy, która szybko stawia na nogi i przygotowuje na ciężki dzień pracy. Przy
Chcesz gotować jak szef kuchni? Dołącz do warsztatów kulinarnych
Wzięcie udziału w warsztacie kulinarnym to droga do zdobycia dodatkowych umiejętności – opanowanie podstaw gotowania, poznanie właściwych technik produkcyjnych i tajników rozmaitych przepisów. Do
Czy można kupić kapsułki kompatybilne z Nespresso?
Kapsułki do Nespresso są jednymi z najstarszych na rynku. Zostały opatentowane w Szwajcarii już w 1976 r. i od tego czasu stopniowo pozyskiwały kolejnych